Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

1821-2021 200 χρόνια από την Επανάσταση ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ -ΤΙΜΟΥΜΕ

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, εδώ στα βουνά των Βαρδουσίων και της Γκιώνας , όπου οι μάχες άλλαξαν την ροή της ιστορίας , επιφέροντας την καταστροφή των τουρκικών δυνάμεων το Μάιο του 1821, τιμήσαμε και γιορτάσαμε τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας , μέσα από την θεατρική παράσταση « Ο χορός του Ζαλόγγου». Αναδείξαμε το ρόλο της γυναίκας γνωστής και άγνωστης , δεδομένου ότι διαδραμάτισαν κι αυτές σημαντικότατο ρόλο στην πορεία της Επανάστασης .Τιμήσαμε τη μνήμη , αλλά κυρίως την ηρωική πράξη αυτών των γυναικών .

 Ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκαναν και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μας τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φωκίδας κ. Γεώργιο Δελμούζο , τον Πρόεδρο της ΤΚ Κονιάκου κ. Ιωάννη Μίχο, τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Λιδωρικίου κ. Εμμανουήλ Μαυρομάτη ,τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή στο ΟΑΚΑ « Σπύρος Λούης»κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή , τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκεωτών « Η Ζωοδόχος Πηγή» κ. Διονύση Βλάχο , τον πρόεδρο της Αδελφότης Λευκαδιωτών κ. Μάκη Κυριανάκη , τον Αντιπρόεδρο της ΤΚ Αθανασίου Διάκου κ. Δημήτριο Ράπτη μαζί με με συγχωριανούς .

 Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και τον Δήμο Δωρίδος για την ευγενική χορηγία της εκδήλωσης καθώς επίσης τις Κονιακίτισσες και Κονιακίτες ερασιτέχνες ηθοποιούς οι οποίοι ελπίζουμε ότι κατάφεραν να αποδώσουν το ηρωικό φρόνημα των γυναικών του Ζαλόγγου .











































Δεν υπάρχουν σχόλια: